sunnuntai 6. tammikuuta 2013

kisakausi 2013 avattu

Viikonloppuna olikin sitten ohjelmassa lohen ja ahvenen pilkintää. Lauantaina oltiin Enonkosken Pirttilahdella neljän hengen voimin puolustamassa Mikkelin pilkki mainetta. Kalaa oli istutettu reilusti ja todella rajun kokoisia, isoimpien ollessa n.5kg luokkaa eli tiedossa porukoille väline menetyksiä ja niitähän nähtiin :) Suuntasimme hautuumaan vierustalle mikä on yleensä hyvä paikka, heti Jonilla ja J-P:llä kalat kävi siimaa tiukkaamassa, mutta eivät tarttuneet ja sitten tiivistetysti loppu päivä. Joni koukutti kaloja siiman päähän kerta toisensa jälkeen, välillä tuli ylös ja välillä ei. Minulla ja J-P:llä ei vetookaan. En muista milloin tärpitön päivä olisi viimeksi ollut, kaikkeni tein eikä se riittänyt nytten mihikkään. Joni on käytännössä ensikertalainen näissä piireissä ja kisko lohta kuin vanha tekijä, loppu saldo 3 kalaa ylös 4 irti huh huh, kalojen painot 3,5kg 2,5kg 1,9kg ja otti koneena toimi Kuusamon lätkä. Joni oli lopputuloksissa kakkonen, niin vaan Mikkeliin taas yksi palkinto sija lisää. Tulokset alla olevasta linkistä:
http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/kilpailut2013/5.1.2013%20LOHIPILKKI.htm

Tänään oltiin sitten Kolkonjärven Triplapilkissä kokeilemassa onnea, sanon näin, koska kyseessä on/oli isojen ahvenien pilkintää, ne on välillä vähän oikukkaita ja tämäkään päivä ei ollut poikkeus. Aiemmin viikolla kuulin hurjista ahvenista mitä oli saatu, isoimpien ylittäessä kilon rajan. Hurjia puheita liikui siitä, että mikä oisi kokonais tuloksen kärki "10kg ei riitä" " pitää pilkkiä vähintää 8kg" itsellä oli kyllä tunne, että 5kg niin sillä lähtee pysti pois. Mitä itse pari kertaa olen nytten käynyt siellä ni sama syönti ollut joka kerta 1-5 ahventa reikä, kisassa porukkaa paljon, kala jakautuu. Kisassa oli kolme sarjaa suurin tulos, 10 isointa ahventa ja suurin ahven.
 Lähtö oli pohjoispäästä.
Katsoin lähtölaukauksen jälkeen minne porukat kasautuu ja yritin mennä vähän erilleen porukoista. 12 mennessä n.700g kaloja eli ei mitään. Tein taktiikan muutoksen ja siirryin aloitus paikasta noin kilometrin ja heti eka reikä antoi 200g ahvenen, 50g ahvenia sieltä täältä muutama parempi sekaan. Kovalla kairaamisella kaloja kertyi 3,2kg, siedettävä tulos tälle päivälle ja ihan ok sijoituskin eli kahdeksas. Kalat tuli n.8metristä. Päivän kärki tulos oli 4,8kg niinkuin arvelinki ja 4,2kg olisi pokannu telkkarin. Meidän auton onnistujiin ja koko päivän sellaisiin kuului ehdottomasti Huttusen Kari ja J-P. Kari voitti isoimman ahvenen kilpailun 758g ahvenella ja J-P onnistui onkimaan kymmen ahventa painoltaa 2,6kg. 32tuumanen telkkari lähti Karin mukaan ja monta hyvää päänahkaa. Tulokset alla olevasta linkistä:
http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/kilpailut2013/tripla.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti