maanantai 30. joulukuuta 2013

Kesä 2013Kirjoitan nyt tälläisen tiivistetyn version kesän kalasteluista. Kalalla tuli käytyä todella paljon,alku kesä meni perhostellessa ja veden lämmettyä painottui kalastus muoto heitto/vetouisteluun.Kun vedet rupesivat syksyä kohti viilenemään,koitti kirjolohi kalastuksen kulta-aika järvillä,pikku nymffiä ja sen semmosta.

Perhokalastus, se ehkä itselle kiehtovin kalastusmuoto tarjoaa kesäisin mahtavia hetkiä kotona perhonsidonta pöydän ääressä (kauheeta pakko pullaa:)) että, kosken rannalla.(kuin kermamunkki)
 En rupee niin kertoo ihmeempiä yksityiskohtia kalareissuista, mutta mainittakoon, että Läsäkoski se tarjosi taas sitä parasta mitä perhokalastaja voi toivoa Etelä-Suomessa. Isoja taimenia pikkukalojen perässä ja myöhemmin erillaisten önniäisten kimpussa.
Taimenia on monenlaisia kuten kuvista näkee
Mikko ja aikamoinen eväkäs

mää lähen nyXL-avälillä on mukava myös ruokakala viedä kotii


Kesä oli vetouistelun kannalta todella mukava,hyvää keliä ja kalaa nousi mukavasti. Kierrettiin Huttusen Karin kanssa saimaan cuppia, puumalankalamiesten cuppia, saimaan cupissa sijoitus 2 puumalan 3. Etenkin yllätti puumalalaisten aktiivisuus vetouisteluun, jäsenten välisissä kuitenkin lähes joka kerta yli 20 venekuntaa, onhan tietysti kala vedetkin omaa luokkaansa.
 Viimevuodelta oli myös SM-kisapaikka,tosin pelkkä joukkue, kisat käytiin Iisalmessa,oli hieman erillaista uistelua kuin meillä päin, jopa 1m vedestä kuhaa, mutta oli kyllä opettavainen reissu vaikka ei niin kauheeta menestystä tullutkaan,oisko sijoitus ollut henk koht joku 25,n.150osallistujaa,joukkueena 9.
Sulkavan syysuistelu myös käytiin Karin kanssa, viime vuodelta jäi hyvät muistot siitä kisasta kun kaikki meni niin nappiin,no ei tänäkään vuonna huonosti mennyt,voittohan sieltä tuli. Valittiin hyvin samat alueet kuin edellisenä vuotena,poikkeuksena se, että kymmenkunta muuta venettä myös oli kuullut kalapaikastamme no en antanut sen lannistaa mieltä. Laskettiin kelkat veteen ja vapoja sitä mukaan katolle odottelee tärppejä,niitä ei kuitenkaan heti alkanut tulemaan. Kolmanteen pisteeseen kun päästiin,lähti takilasta 40ft kunnolla, vieheenä täkyraksi höystettynä 20cm muikulla. Kari väänti kalaa ranteet jäykkänä kohti busteria,minä ohjasin venettä tiukalla mutkalla,että saataisiin kala nopeesti veneeseen,lopulta kala kyytiin olikin ihan mukava aloitus 7.1kg hauki. Homma jatkui pari tuntii siitä todella rajulla syönnillä.Takilat ei paljoo  muita kaloja tarjonnutkaan,parhaiten toimivat Silver Trout vaaput,vedessä myös uiskenteli isoa Tintti peltiä mikä kylläkin tasaisesti jonku hauen sieltä aina koukkas mukaansa ja perzaa myös käytettiin. Saaliksi saatiin n.90kg haukee Tulokset linkistähttp://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/kilpailut2013/syysuistelu%202013.htm

kesän paras kuhauistin vauraamman hauen suussa
Kuhaa tuli kalastettua paljon viime kesänä,lähinnä kalan koko oli pienehköä, mutta passelia ruokapöytään N.45-55cm. Veneessä kävi pyörähtämässä satoja kuhia kesän aikana. Tuli opittua paljon viime kesänä erillisia kikkoja miten sitä kalaa saa. Välillä tuntu, että ei ota sitten millään, mutta kun löyti oikean värin ja syvyyden ni alko tapahtua, ehkä syvyys se tärkein. Kuhaa tuntuu olevan tietyissä järvissä odella runsaasti tällä hetkellä, mutta pienehköö, kun menee semmoisille vesi alueille mistä ei saa määrää niin paljon ni heti tulee vauraampia yksilöitä. Isohkoja haukia sattui kuhan uistelun sivutuotteeksi,
 joitakin 6-+10kg
kesän suurin, reilu 10kg
Tämä keino on todella hyvä tapa vapauttaa alamittaiset kalat.
Lohen syönnös

Lohenuistelu kausi oli aika ristiriitainen, sain kalaa mielestäni todella hyvin, mutta pienehköö. Kymmenittäin kävi pikku lohia ja taimenia veneen vieressä kääntymässä mikä on toisaalta hyvä asia, että siellä on oikeesti kohtalaisen hyvin kalaa ainakin kasvamassa en tiiä sitten mihin ne päätyy ennen 60cm kasvamista kun tuntuu olevan niin pirun tiukassa. Yhteensä joka tapauksessa 8 niitä tuli  ja isoimmaksi jäi 67cm.
Silver Trout,Tintti ja Perza,kiitos kuluneesta kaudesta

Heitto hommissa tuli muutamia kertoja käytyä kuhan ja ahvenen perässä. Kuhaa saatiin lähes joka kerta useita kappaleita, mukavaa puhaa kun oppii tuntee paikat ja saa kalat puremaan jigejä. Ahventa tuli niukasti,mutta joukkoon kuitenkin mahtui muutamia 600-800g.

Nyt sitten pilkitään muutama kuukaus ja odotetaan kevättä. Kireitä siimoja!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti